bajar

Espanya negocia amb altres estats comprar quota de tonyina vermella

Enero 14, 2011 por webmaster

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) està negociant amb alguns països de la Unió Europea perquè cedeixin part de la seva quota de tonyina vermella per aconseguir que els pescadors espanyols puguin capturar més del que se’ls ha assignat, segons va afirmar la ministra Rosa Aguilar a un grup d’empresaris i treballadors d’almadraves gaditanes.

Pescadors i treballadors, a més dels alcaldes de les localitats de Barbate, Conil i Tarifa, com a municipis de reconegut arrelament a la pesca artesanal de la tonyina des de temps immemorials, van acudir a aquesta reunió amb l’esperança d’obtenir propostes per part del Ministeri capaces de compatibilitzar la supervivència de l’espècie i el manteniment de l’activitat pesquera de la qual depenen més de 400 llocs de treball directes, després de les reduccions de captures fixades en els últims anys i que feien perillar l’activitat en alguna de les almadraves.

Aquesta espècie està en perill i la seva captura està restringida per un pla de recuperació. La Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntic va decidir l’any passat reduir un 4% les quotes de pesca d’aquesta espècie per a 2011.

Es va fixar un màxim de 12.900 tones per a la zona est de l'Atlàntic i la Mediterrània.

El MARM van descartar que s’hagi de modificar el repartiment intern de les 2.410 tones que té assignades el nostre país. Es tracta d’evitar conflictes amb altres comunitats, com Catalunya.

La solució que es planteja és intentar negociar amb altres estats perquè cedeixin part de la seva quota, cosa que ja s’ha fet en anys anteriors i que s’anomena fons de maniobra.

L’any passat Espanya va aconseguir que Portugal li cedís 80 tones del total que tenia assignat l'única almadrava existent al país lusità. També es va intentar tancar un acord amb Grècia, encara que finalment no es va poder consumar.

Segons va dir Aguilar, ja s’està negociant amb Portugal i França. Però aquests intercanvis són cada vegada més complicats, perquè la resta d'estats han patit també retallades en la seva assignació i han de cobrir les demandes de les seves pròpies flotes.(Fuente: Notìcies de Pesca)

albacora.org